Alpinizam 1Trenutni hit u evropskom alpinizmu su Durmitorke stijene. Neobradjene i sirove, visoke su od 300 do 700 metara. Ljubitelji alpinizma i ektsremnog penjanja mogu se oprobati u uspinjanju Boljskih greda koje su pravi alpinistički hit. U pripremi je i jedna ferata u Boljskim gredama, koja će biti osposobljena naredne godine i koja će svakome ko želi omogućiti da bezbjedno prođe kroz najtežu stijenu.

Škola alpinizma u trajanju od sedam dana iznosi 250 €. U cijenu su uračunati instruktori i obuka,tehnička oprema i pun pansion u malim kolibama. Ova cijena važi za šest i više ljudi.

 

penjanjeU vrlo popularnom sportskom penjanju sada se mogu oprobati svi posjetioci etno sela Nevidio. Naime, 29 isklinčanih stijena pruža mogućnost uspinjanja i istinskog uživanja u ovom sportu. Sve češće se u ovom vidu alpinizma okušavaju djeca dokazujući tako snažan duh i snalažljivost.

 

Jedna od aktivnosti koje nudi ovaj kraj je planinarstvo. Planinareći krajevima ovog etno sela upoznajete čudesne prirodne ljepote, uživate u čistom planinskom vazduhu osnažujući tako duh i tijelo. U selu postoji sedam planinarskih staza koje obuhvatraju ture od dva do dvanaest sati. Najkraća planinarska tura podrazumijeva silazak do kraja kanjona Nevidio, dok dvanaestočasovno planinarenje obuhvata odlazak do Bobotovog kuka i povratak u selo preko Dobrog dola.

Okolina kompleksa 2Selo PoscenjeSlika 2veliko-poscensko-pano-a

 

BiciklizamZa ljubitelje sporta i prirode Pošćanski kraj pruža četiri biciklističke staze od 4,5 do 22 km na kojima posjetioci mogu uživati u popularnom planinskom biciklizmu. Vozeći se kroz brda, planine, šume i poljane posjetioci mogu istinski uživati u čistom planinskom vazduhu i prelijepim pejzažima.

 

Etno selo Nevidio dobilo je naziv po čuvenom kanjonu Nevidio, posljednjem osvojenim u Evropi. Stanovnici ovog kraja ga zovu i Nevidjbog ,jer se rijeka Komarnica odjednom gubi u čudno uklesani ulaz i postaje ljudskom oku nevidljiva. Mističan i sakriven oduvijek je izazivao znatiželju i pričanje legendi sve do 1965 godine kada je svijetu predstavljena dugo skrivana i zapanjujuća ljepota.
Danas, kanjon Nevidio, nalazi svoje mjesto u prospektima kao jedinstvena turistička atrakcija. Neponovljiva ljepota tjesnaca, kaskada i pjenušavih bukova koju čuva kanjon Nevidio dovoljan je razlog da se posjeti ovaj nevjerovatni dragulj Crne Gore.
Pored ovog, selo Pošćenje posjetiocima nudi i kanjone Grabovice, Pridvorice i Komarnice.

Za sve ljubitelje adrenalina i prirodnih ljepota organizujemo prolazak kroz kanjon uz potrebnu opremu i vodiča.

12345